среда, 29 февраля 2012 г.

Солодощі з історією

За кордоном можна ненадовго забути про дієту і дозволити собі поласувати чимось смачним, нехай і калорійним, особливо якщо мова йде про традиційні страви з багатовіковою історією.

Турецкие сладости

Турецькі солодощі в Стамбулі, Туреччина
Достославний Бекір Хаджі Алі Мухіддін був найвідомішим кондитером Османської імперії. Він народився в місті Кастамону, але в 1777 році переїхав до Стамбула і відкрив там в старому місті перший магазин-кондитерську, де почав продавати солодощі власного виробництва: напівпрозорі цукрові бусинки льодяників і варений з крохмалю лукум. Приїхавши в місто на Босфорі, ви й сьогодні можете купити ці старовинні ласощі в основному магазині Ali Muhiddin Haci Bekir, який знаходиться неподалік від Базару спецій. Є й інші лавки: в İstiklal Caddesi і на продуктовому ринку в Kadıköy. У цих магазинах вам не тільки допоможуть обрати найкращі турецькі солодощі, а й упакують їх в красиві коробки, щоб ви змогли привезти відмінний подарунок друзям.

www.kulinar.biz

Чізкейк в Нью-Йорку
Торти під такою назвою, приготовані за різними рецептами, готують в Європі з 1400-х років. Але в 1940 році в ресторані Lindy’s (Seventh Avenue, 825 і Seventh Avenue, 401) народилося зовсім нове страву, яку стали називати «чізкейків по-нью-йоркський». Його приготували з сирного крему, ванілі і печива. Порівняйте його з іншим кондитерським шедевром: в ресторані Junior’s, який з’явився на Flatbush Avenue в Брукліні в далекому 1929 році, зараз готують свою власну версію знаменитого сирного торта з особливими хрусткими крекерами.


Здесь можно оставить свои комментарии. Выпуск подготовлен Кулинарным форумом

Комментариев нет:

Отправить комментарий