среда, 29 февраля 2012 г.

Десять самих екзотичних десертів в світі

Подорожуючи по світу, не поспішайте замовляти на десерт знайомий чізкейк або тірамісу. Не втрачайте можливості спробувати незвичайні солодощі!

Мороженное в жидком азоте
Морозиво в рідкому азоті
Маніла, Філіппіни
У той час як в NASA вже давно освоїли технології заморожування їжі для астронавтів, лише декілька особливо сміливих кухарів вирішуються піднятися на нові рубежі молекулярної гастрономії і запропонувати гостям щось подібне. Один з таких піонерів живе в Манілі. Його фірмове блюдо — морозиво, яке приготовлено за допомогою рідкого азоту. У лінійці смаків студеного ласощі ви знайдете і троянду, і лаванду, і навіть яйця з беконом!

Темный шоколад
Темний шоколад
Чикаго, США
Нехай вас не обдурить таке банальне назва цієї солодощі в меню чиказького ресторану Alinea. Якщо ви замовите скромний, здавалося б, десерт, вас чекає прямо-таки театральне уявлення: на стільниці перед вами яскраво-червоним брусничним варенням і жовтою патокою накреслять кілька хаотичних ліній. Потім встановлять на них величезні шоколадні кульки, розміром нагадують боулінговий, наповнять їх замороженої хурмою, медом і журавлинним пудингом, а потім безжально розіб’ють, створивши даний абстрактне твір мистецтва.

Cherpumple - торт
Cherpumple
Лос-Анджелес, США
Вічно мучитеся, який десерт віддати перевагу? Спробуйте Cherpumple — височенний торт, що складається з поставлений один на одного класичних американських ласощів: яблучного, вишневого і гарбузового пирогів, промазаних сирної глазур’ю. Вперше це блюдо придумав якийсь лос-анджелеський гуморист, і вже через рік кухаря по всій Каліфорнії експериментували з різними начинками — гігантська солодкість припала до душі всім, крім стежать за своєю вагою, адже шматочок цих ласощів містить 1800 калорій.


Здесь можно оставить свои комментарии. Выпуск подготовлен Кулинарным форумом

Комментариев нет:

Отправить комментарий